DUURZAAMHEID BIJ COUNTABLE

Groen is onze lievelingskleur en dat zie je terug in de groene initiatieven die we implementeren in en rondom ons kantoor. We geloven dat alle beetjes helpen en wel op verschillende manieren.

Het bos & de bomen

Het kantoor ligt in een groene omgeving in Oost-Vlaanderen, nabij de E17, heeft een grote tuin en een bos van 5.000 vierkante meter. Bewust gekozen voor de combinatie van natuur en bereikbaarheid, breiden we het bos uit met bomen die aantrekkelijk zijn voor eekhoorns, zoals lijsterbes en hazelaar, om een divers ecosysteem te ondersteunen.

Dit groene toevluchtsoord biedt niet alleen voedsel voor de lokale fauna, maar is ook een plek voor onze medewerkers om even te onthaasten.

De tuin, met meer dan 3.000 planten en 15 vogelkastjes, verrijkt het kantoorleven met rust en natuurbeleving het hele jaar door.

Duurzame energie

Duurzame energie staat centraal in onze aanpak. Zo investeerden we in 2024 in een volledig elektrisch wagenpark voor het hele team én heetten we maar liefst 5.000w aan PV vermogen welkom op ons dak. De realtime info van deze zonnepanelen kan je meevolgen via deze link.

De witte dakbedekking onder de zonnepanelen vermindert opwarming en verhoogt het rendement. Via energiedelen tussen al onze kantoren wordt steeds gezorgd voor het meest optimale energiegebruik.

We kozen bewust voor witte auto’s omdat deze kleur helpt de warmteopname te verminderen, wat indirect leidt tot een lager energieverbruik. Onze laadpalen zijn openbaar beschikbaar. Vrienden, buren en passanten maken hier gretig gebruik van.

Gezonde medewerkers

We lusten graag chocolade, daar gaan we niet flauw over doen. Toch trachten we onze pauzes zo gezond mogelijk te maken. Wekelijks wordt er vers fruit geleverd op kantoor. Wat niet opgegeten wordt, draaien we in een gezonde cake of geven we aan de eekhoorns in de tuin. Collega Nancy Rogiers neemt het voortouw als het op gezonde (vegetarische) maaltijden aankomt. Steeds weer weet ze het hele team te verrassen met haar gerechtjes en doet ze menig
boterham met kaas verbleken.

Ons drinkwater wekken we op met Aquacare. In vergelijking met flessenwater is de CO2-uitstoot en het afval van dit drinkwatersysteem zeer beperkt. Denk daarbij ook aan al het transport dat hiermee uitgespaard wordt.

Gezonde werkomgeving

Naast onze initiatieven buiten, zetten we ons ook in voor een gezonde werkomgeving binnen. Akoestisch comfort was een van onze eerste prioriteiten. De keuze viel daarbij op akoestische wand- en plafondpanelen uit 100% gerecycleerd PET-materiaal. Deze panelen zorgen voor een aangenaam akoestisch comfort, gaan nagalm tegen en verbeteren de spraakprivacy. Stuk voor stuk zaken die van belang zijn voor onze mensen.

En hadden we al gezegd dat we streven naar een 100% digitale werking? Papieren dossiers zal je bij ons dus niet terugvinden. Dat dat een grote impact heeft op ons papierverbruik spreekt voor zich, nietwaar?

LANGETERMIJNVISIE

Duurzaamheid gaat verder dan een Tesla en een mand fruit. Véél verder. Duurzaamheid gaat ook over een langetermijnvisie en -aanpak als het op je team aankomt. Een accountantskantoor is maar zo sterk als het team eromheen, en daarom is de werking met ons team de prioriteit. We streven naar een gezonde werkomgeving waarin teamwork en open communicatie centraal staan.